Opavský magistrát omezil úřední dobu pro veřejnost. Omezení je i v Krnově

12. říjen 2020 11:45

Vedení opavského magistrátu i krnovské radnice vyzývají obyvatele, aby omezili návštěvy městského úřadu. V souvislosti s opatřeními proti koronaviru radnice od dnešního dne omezily úřední hodiny pro veřejnost. Lidé budou moci své záležitosti vyřídit jen ve dvou dnech v týdnu. Úředníci budou k dispozici vždy pět hodin.

„Žádáme občany, aby zvážili nutnost osobní návštěvy a přítomnosti na úřadu. Upřednostňován bude písemný, elektronický či telefonický kontakt s klientem," uvedla mluvčí opavského magistrátu Lada Dobrovolná.

Omezení úředních hodin pro veřejnost platí od 12. do 25. října. Úřední hodiny pro veřejnost jsou v Opavě stanoveny v pondělí a středu v době od 08:00 do 10:00 a od 13:00 do 16:00 hodin. V tuto dobu bude úřad zpřístupněn a budou odbavováni klienti objednaní i bez objednávek.

Při sjednání osobní návštěvy klienta v mimoúřední hodiny vyzvedne u vstupu do budovy zaměstnanec úřadu, který jej bude při po prostoru magistrátu provázet. V případě, že zaměstnanec zjistí u příchozího klienta příznaky možného onemocnění covid-19, nebude takový člověk do objektu vpuštěn.

Úřední hodiny pro veřejnost jsou stanoveny v pondělí a středu (viz šedý rámeček). V ostatní dny, tedy v úterý, čtvrtek a pátek, bude magistrát pro neobjednanou veřejnost uzavřen. V případě nezbytnosti odbavení záležitosti se návštěva občana uskuteční pouze po objednání prostřednictvím aplikace Úřad online, telefonickou objednávkou nebo emailovou objednávkou.

Provoz omezuje i krnovská radnice

Pro veřejnost bude otevřená také vždy v pondělí a ve středu od 08:00 do 10:00 a od 13:00 do 16:00. „Mimo tyto stanovené hodiny bude úřad uzavřen. Bez prvotní telefonické či e-mailové domluvy se občan do budovy úřadu nedostane,“ řekla mluvčí města Dita Círová.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související