Oprava ostravského stadionu Bazaly bude hotová do konce listopadu

18. listopad 2019 08:10

Dlouholetý domov fotbalistů Baníku bude nově fungovat jako tréninkové centrum pro mládežnické akademie. Hotové mělo být už v létě. Město ale termín kvůli stavebním komplikacím několikrát posunulo. Teď to vypadá, že tam mladí fotbalisté brzy začnou trénovat.

Dělníci ještě upravují plot, ale jinak to vypadá, že celá rekonstrukce už je prakticky hotová. A to ať už se bavíme třeba o hlavní tribuně nebo protějším velkém ochozu.

„V současné době dovybavujeme objekt nábytkem. Chtěli bychom ještě v průběhu tohoto měsíce, aby ta mládež, která tam bude fungovat, začala trénovat,“ říká Libor Folwarczny, ředitel městské společnosti, která bude provozovatelem areálu.

Město chtělo opravené Bazaly otevřít už v srpnu. Stavební práce se ale nestihly. Novým termínem se tak stal konec října. I ten se ale nedodržel.

„V průběhu výstavby se na určitých místech vyskytla skála – na jedné straně ji bylo nutné odtěžit a na straně druhé bylo zapotřebí naprojektovat zcela nový systém odvodnění této oblasti,“ dodává Folwarczny.

Kvůli tomu se rekonstrukce i prodražila. Oprava měla vyjít na 250 milionů korun, finální cena ale bude o zhruba 70 milionů vyšší. A to i proto, že magistrát nakonec zrekonstruoval nekrytou tribunu anebo asfaltovou cestu. Tedy věci, které nebyly v původním plánu oprav.

Stěhování fotbalových akademií do areálu začne v tomto týdnu.

autor: pdu
Spustit audio

Související