Opravy ulic v Karviné omezí na několika místech dopravu

19. srpen 2018 15:28

V Karviné-Hranicích začne v pondělí oprava Žižkovy ulice za zhruba 30 milionů korun. V historickém centru města pak v pátek vstoupí do další etapy rekonstrukce čtyř páteřních ulic, která dohromady přijde na více než 70 milionů korun. 

Modernizace Žižkovy ulice je rozdělena na tři etapy. "První etapa se týká úseku komunikace od odbočení na parkoviště u polikliniky po křižovatku s ulicí Československé armády. Ve dvou dalších etapách bude ulice opravena až po kruhový objezd u obchodního centra Kaufland a v opačném směru po křižovatku s ulicí Mickiewiczovou," říká mluvčí karvinské radnice Lukáš Hudeček.

Opravovat se tam budou také chodníky a dělat terénní úpravy, úpravy vodovodů a přeložky plynovodů. Součástí projektu je rovněž oprava vozovky na ulici Bratranců Veverkových.

Opravy na silnici mezi Frenštátem a Rožnovem potrvají až do října

Kolony při opravě silnice pod Pindulou

Ještě dva měsíce budou dělníci opravovat vytíženou silnici z Frenštátu do Rožnova pod Radhoštěm. Zpevnit musí hlavně propadlé krajnice. 

Po uzavřené části Žižkovy ulice projedou jen autobusy a vozidla záchranářů, autobusové zastávky budou přesunuty. Od půlnoci 21. srpna bude platit zákaz parkování podél Žižkovy ulice.

"První etapa rekonstrukce silnice by měla skončit v úvodu listopadu letošního roku. Vjezd na parkoviště u polikliniky zůstane zachován," uvedl primátorův náměstek Lukáš Raszyk (ČSSD).

V druhé etapě rekonstrukce bude v centru Karviné uzavřena další část ulice Karola Śliwky, konkrétně úsek od křižovatky s Poštovní ulicí po křižovatku s Fryštátskou. V úseku od trafiky po křižovatku s ulicí Karola Śliwky bude uzavřena i Poštovní ulice.

"Objízdná trasa do Darkova, na Masarykovo náměstí k tržnici a budově radnice bude vedena po třídě 17. listopadu a ulicích Vydmuchov a Fryštátská. Příjezd k budovám Magistrátu města Karviné B a C bude po již zrekonstruované ulici Karola Śliwky ve směru od zimního stadionu," uvedl Hudeček.

Opravovat se bude také Lázeňská ulice, kde bude uzavřen vždy jeden jízdní pruh a kyvadlovou dopravu budou řídit semafory. Stavební práce by měly skončit do 30. listopadu.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související