Oslavte s námi Silvestr a Nový rok

29. prosinec 2014

I letos jsme pro vás připravili na poslední den starého a první den nového roku celou řadu zajímavých pořadů.

O správnou silvestrovskou náladu se jistě postará host Koktejlu Kateřiny Huberové po 10. hodině – slovenský herec a moderátor Roman Pomajbo. Poslechněte si jeho neuvěřitelný životní příběh, navíc v opravdu humorném podání.

Po 11. hodině na vás pochopitelně čeká vámi oblíbená Hudební pošta, dvouhodinovka, ve které si budete moci posílat písničky a přání.

V Dobrém odpoledni po 14. hodině vás čeká řada zajímavostí – řeč bude třeba o kukaččí rybě, včelách, či o výstavě modelů aut. Představíme také posledního Hosta ve studiu v pořadu Apetýt.

A po 16. hodině tady bude silvestrovská Humoriáda – poslední den v roce bude po 16. hodině spolu s Pavlem Kučerou vybírat scénky Petra Černocká – a na vás bude jako vždy hlasovat pro tu, kterou chcete slyšet.

Chyťte Artura!

Vyvrcholením, alespoň pokud jde o vysílání z Ostravy, bude od 17:00 Silvestr s Arturem. Váš oblíbenec Artur Kubica vás bude svým specifickým humorem bavit až do 19. hodiny, kdy se o slovo přihlásí společné vysílání všech regionálních stanic, které vás dovede až k příchodu roku 2015.

Po 19. hodině vás už ve společném vysílání všech regionálních stanic pozveme do Lázní Bělohrad. Velkou silvestrovskou revuí vás provedou Vladimír Hron, Petra Beránková a Lucie Peterková. Těšit se můžete na plejádu hostů – Ilonu Csákovou, Josefa Mladého, Hanu Křížkovou, Halinu Pawlowskou nebo Dalibora Jandu s dcerou Jiřinou Annou.

Čtyři hodiny před půlnocí se rozjede pětihodinový speciál plný těch nejlepších scének z televizního pořadu Televarieté. Legendární průvodce tohoto pořadu – Jiřinu Bohdalovou a Vladimíra Dvořáka – doplní Patrik Rozehnal.

Hop a je tu Nový rok!

Pokud se vám nebude chtít jen tak spát, pak určitě přijměte pozvání k poslechu Silvestrovských Pochoutek dvě hodiny po půlnoci. Bude se vzpomínat na Miloslava Šimka. A bude to určitě veselé vzpomínání – postarají se o to Jiří Krampol, Luděk Sobota a Uršula Kluková.

První leden, Nový rok – den, kdy si přejeme štěstí a zdraví do nového roku. A právě těmto upřímným přáním, tedy novoročenkám, se budeme věnovat v dopoledním magazínu Křížem krajem po deváté hodině. Mimochodem – víte, kdo vůbec první u nás poslal poštou novoroční přání a ušetřil si tím únavné cestování po návštěvách?

Pour féliciter

V prvním Koktejlu roku 2015 si připomeneme některé z hostů, kteří k nám zavítali v roce 2014. K poslechu novoročního sestřihu vás po zprávách v 10:00 pozve Kateřina Huberová.

Také bychom vás rádi pozvali k poslechu dokumentu Dagmar Misařové Seniorská láska aneb báječná jízda životem. Po 15. hodině se můžete zaposlouchat do dokumentu o radostech i strastech společného života tří manželských párů, u kterých to vyhrála láska – Mirky a Richarda Konkolských, Inky a Mirka Bartošových a Slávka a Marie Madrých.

A určitě si nenechte ujít novoroční vydání našich podvečerních hudebních týdeníků, pořadů Harenda a Barvy hudby. O kvalitní hudbu, kterou asi jinde (než na frekvencích Českého rozhlasu Ostrava) neuslyšíte, se postarají Igor Vašut a Zlata Holušová.

Tak nezapomeňte – s Českým rozhlasem Ostrava se můžete dobře bavit nejen poslední den v roce.

Ať je pro vás rok 2015 úspěšný, vám přeje tým Českého rozhlasu Ostrava!

autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.