Osmička jede! DPO zintenzivní tramvajové spojení mezi centrem Ostravy a Porubou

22. únor 2020 09:06

Dopravní podnik Ostrava (DPO) od března navýší četnost spojů na nejfrekventovanější tramvajové lince číslo osm, která spojuje centrum města s obvodem Poruba. Ve špičce bude spoj jezdit v intervalu čtyři až pět minut a večer a o víkendech každých deset minut. ČTK to sdělila mluvčí DPO Karolína Rycková. Nyní linka ve špičce jezdí v intervalu deset minut a o víkendech každých 20 minut.

„Linka 8+ navíc vždy nabídne maximální komfort, tedy moderní nízkopodlažní vozidla s klimatizací, kamerovým systémem a wi-fi připojením,“ uvedla Rycková. Jezdit začne od 1. března, kdy vstoupí v platnost i některé další úpravy jízdního řádu.

Od úprav linky si DPO mimo jiné slibuje zvýšení cestovní rychlosti mezi Porubou a centrem. Podnik také doufá, že tím přiláká další cestující k využívání MHD.

„Chceme na naší nejvytíženější trati nabídnout našim cestujícím ty nejkratší intervaly a zároveň nejmodernější vozidla. Pevně věříme, že by to mohl být další důvod, proč na cestě z Poruby do centra nechat auto definitivně doma,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Do budoucna DPO počítá také se zvýšením rychlosti spojů ve vybraných úsecích, a to až na 80 kilometrů za hodinu. K novinkám bude od března patřit třeba autobusové linka 78, která bude spojovat Porubu s průmyslovou zónou Hrabová. Dopolední spoje linky číslo 48 končící na zastávce Hrabová, Tesco budou prodlouženy na konečnou zastávku Hrabová, PZ sever. Linka číslo devět bude včetně nočních spojů plně nahrazena linkou číslo osm.

Informace o dalších změnách v městské hromadné dopravě najdou zájemci na webových stránkách www.dpo.cz.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související