Petr a jeho debut Celý můj vesmír. To je muzika s texty, které mají patřičný šmrnc

6. leden 2023

V Hudebním přístavu představujeme nové album zpěváka a písničkáře Petra, který vydal nedávno svůj sólový debut s názvem Celý můj vesmír.

Opavský rodák a zpěvák dnes už neexistující kapely Naděje vykročil na sólovou dráhu a nutno říci, že poměrně vehementním a okatým způsobem. Jednak spojil síly s Petrou Janů, která k Petrově desce přivedla i své publikum.

Druhou věcí je, že na své nahrávce mladý umělec spolupracoval s osvědčeným Borisem Karloffem a zpěvákem a skladatelem Petrem Harazinem. V obou případech šlo o dobrou volbu. Petrova vlastní muzika a texty získaly patřičný šmrnc. Je to hudba s popovým nábojem, kterému nechybí intimní písničkářský rukopis, zajímavá zvukovost a perfektně střižené aranže.

Petr si své místo na pestré hudební scéně současnosti určitě najde, jeho debut je slibný. Písně jako Zatraceně návyková, Zlatý časy, Trip a Slzy jsem si osobně zařadil k oblíbeným. A slzu, která se třpytí a Petr by j rád zachytil, si právě teď poslechneme.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.