Podnik Povodí Odry pozve lidi do běžně nepřístupných míst tří přehrad

7. únor 2023 13:58

Lidé se v březnu budou moci podívat do běžně nepřístupných míst přehrad Slezská Harta, Kružberk a Šance. Státní podnik Povodí Odry uspořádá den otevřených dveří u příležitosti Světového dne vody po třech letech, kdy se akce nekonala kvůli koronavrové pandemii.

Povodí Odry je správcem vodních toků a vodních děl v povodí Odry, tedy na území Moravskoslezského a částečně i Olomouckého kraje. Během posledního dne otevřených dveří přehrady v roce 2019 navštívilo zhruba 12.000 lidí.

Vodní nádrž Šance

„Po covidové pauze letos opět otevřeme pro veřejnost tři vodní díla ve správě státního podniku Povodí Odry. Zavřené musí zůstat přehrady Žermanice a Morávka z důvodů probíhajících rekonstrukčních a údržbových prací,“ uvedl generální ředitel státního podniku Povodí Odry Jiří Tkáč.

Lidé budou moci navštívit rovněž vodohospodářský dispečink a vodohospodářské laboratoře ve Varenské ulici v Ostravě. Akce se uskuteční v sobotu 25. března od 09:00 do 15:00. Podrobnější informace najdou zájemci na internetových stránkách podniku.

zdroj: ČTK
Spustit audio