Poslední rozloučení s Norbertem Lichým bude 30. ledna ve Slezské Ostravě

23. leden 2024 16:50

Poslední rozloučení s hercem Norbertem Lichým se v Ostravě uskuteční 30. ledna. Obřad začne ve 13 hodin ve smuteční síni krematoria ve Slezské Ostravě.

Čtěte také

Lidé se budou moci symbolicky rozloučit také v Divadle Petra Bezruče, kde Norbert Lichý prožil téměř celou svou hereckou kariéru. V den pohřbu se divadlo v době od 11:00 do 17:00 otevře všem, kdo budou chtít Norbertu Lichému věnovat tichou vzpomínku.

Ve foyer divadla bude kondolenční kniha a na jevišti pietní místo, kam budou moci lidé položit květiny. V podvečerních hodinách Divadlo Petra Bezruče také zorganizuje pro rodinu, nejbližší přátele a kolegy vzpomínkový večer. Z kapacitních důvodů se bude vzpomínkový večer přenášet i online.

Norbert Lichý

Norbert Lichý se narodil 29. prosince 1964, byl synem herce, režiséra a dramatika Saši Lichého. Na prknech Divadla Petra Bezruče se objevil už jako dítě. Po maturitě na gymnáziu nebyl přijat ke studiu herectví na JAMU, a tak v roce 1984 nastoupil jako elév do angažmá v Severomoravském divadle Šumperk. V letech 1986 až 1987 byl v angažmá v Divadle loutek a pak nastoupil do Divadla Petra Bezruče.

Čtěte také

Za svůj mimořádný výkon v roli Mendela Singera v inscenaci Job získal Lichý Cenu Thálie 2009. V roce 2022 obdržel Cenu Jantar udělovanou umělcům z Moravskoslezského kraje. V roce 2016 zvítězil v divácké anketě Týdeníku Rozhlas o nejpopulárnější herecké výkony Neviditelný herec za četbu z románu Motýlek.

Kromě herectví se Norbert Lichý věnoval i hudbě a skládání scénické hudby, dlouhá léta spolupracoval s ostravským televizním studiem. Uměl hrát na kytaru, basu i varhany, v mládí působil v několika kapelách.

Norbert Lichý

Spustit audio

Související