Provoz v Ostravě-Přívozu zpomalují další uzavírky, oprava mostu přes Odru možná skončí dřív

13. září 2021 12:07

Další dopravní komplikace zažívají řidiči v ostravské části Přívoz. Stavbaři stále opravují most přes řeku Odru, přes který vede klíčová příjezdová cesta do města z Hlučínska. Nově je ale kvůli rekonstrukci tramvajové trati neprůjezdná i ulice Hlučínská, hlavní tah směrem do centra. Řidiči tak musí jezdit po dalších objížďkách.

Hlavní tah mezi Hlučínskem a Ostravou je pro řidiče osobních aut stále neprůjezdný. Přes opravovaný most nad řekou Odrou se dostanou jen autobusy. Při cestě dále do centra je teď ale brzdí další uzavírka. Kvůli opravám tramvajové trati totiž musí úsek objíždět.

„Fascinuje mě jediná věc – že se začne opravovat most a nezávisle na tom se posléze začne opravovat celá Hlučínská. Takže v podstatě ty ranní a odpolední fronty přes Koblov jsou půlhodinové,“ popisuje pan Jaroslav, který pravidelně končí v kolonách.

Čtěte také

Starostové okolních obcí a ostravských obvodů usilují o to, aby byl most průjezdný alespoň ve večerních a nočních hodinách. Navrženou úpravou se teď zabývá krajský úřad. Rozhodnutí zatím ale podle mluvčí Nikoly Birklenové nepadlo.

Třeba starosta nedalekých Ludgeřovic Daniel Havlík (ČSSD) říká, že by to pro dopravu byla velká úleva. „Pomůže to lidem, kteří to třeba v deset večer nemusí složitě objíždět. Jednak by se zkrátily průjezdy a nemusely by být objízdné trasy a samozřejmě by si odpočali i lidé na té objízdné trase, protože tam auta jezdí prakticky ve dne v noci,“ dodává starosta.

Noční průjezd řeší i Ředitelství silnic a dálnic. „ŘSD je v součinnosti s ostatními dotčenými orgány, ovšem případné komplikace prací lépe přihlíží přímo zhotovitel stavby. Jeho požadavkem bylo částečné zprůjezdnění co nejpozději, protože práce někdy probíhají do pozdně odpoledních hodin,“ vysvětluje mluvčí Jan Rýdl.

Dobrou zprávou pro řidiče je to, že stavební práce na mostu pokračují rychleji. Namísto prosince by mohly skončit už v listopadu.

autor: Petr Dušek
Spustit audio

Související