Radní v Bruntálu oživili plán na stavbu nové hokejové haly

6. listopad 2023 07:20

Lidé v Bruntálu se možná dočkají nové víceúčelové haly. Město totiž znovu oživilo projekt na postavení krytého zimního stadionu. Ten by měl nahradit zastaralé nezastřešené kluziště na okraji Bruntálu. Novou krytou halu by pak mohly využít školy, hokejisté i široká veřejnost. Město teď na sportoviště shání peníze.

Staré ledové kluziště v Bruntálu vypadá opuštěně. Kolem je jenom pár omšelých budov a cedule, která kdysi označoval skóre. Do starých dřevěných mantinelů se opírá už jenom vítr. Letos se tady veřejnost ani hokejisté už nepodívají.

„Ve starších žácích se rodiče rozhodli vrátit do Bruntálu, tak jsme tady odehráli jednu soutěž, tehdy jsme měli samozřejmě nekrytý stadion jako jediní v té soutěži a nám se tu soutěž podařilo vyhrát. Od té doby uběhlo přes 20 let a ten zimní stadion ne že není zakrytý, ale už je i zavřený. Doufám, že město získá dotaci, postaví se nový stadion a vzniknou nové příležitosti,“ říká předseda hokejového oddílu Bruntál Tomáš Pluskal.

Zavřené kluziště je v odlehlé části města a náhrada za něj zatím není. Členové oddílu musí na tréninky dojíždět do Horního Benešova, Krnova a Opavy.

Město už ale schválilo podání žádosti na dotaci a vybralo podobu nové kryté haly. „Předpokládáme široké využití ze strany nejširší veřejnosti. To znamená jak místním hokejovým klubem, tak sportovci nebo příznivci bruslení všeho druhu. Samozřejmě počítáme i s tím, že sportoviště bude hojně navštěvováno školami, které budou mít toto zařízení v dosahu, pakliže bude postaveno,“ vysvětluje mluvčí Bruntálu Jiří Ondrášek.

Novou halu pro přibližně 300 diváků by mělo město postavit v okolí Kavalcovy ulice. Radnice tak chce navázat na ostatní sportovní zařízení, která už tam jsou. Ať už se jedná o krytý bazén, nebo atletický ovál. Celkové náklady na stavbu radní vyčíslili na více než 320 milionů korun. Pokud se městu podaří získat peníze, halu pravděpodobně postaví do konce roku 2025.

autor: Adam Tomáš
Spustit audio