Rezidenční byty i kanceláře. Krnov by po letech mohl vyřešit plochy po kasárnách

4. prosinec 2017
Dobré odpoledne

Krnov by se po letech mohl zbavit prázdných ploch po bývalých sovětských kasárnách. Dva investoři chtějí volné parcely zastavět a časem by se tak z nynější proluky města měla stát takzvaně dobrá adresa. Na místě by měla vyrůst residenční čtvrť i budovy s kancelářemi.

Plochy po bývalých sovětských kasárnách v centru Krnova zejí prázdnotou už desítky let. A že se s prolukou začne konečně něco dít, vítá například paní Markéta.

„Myslím si, že je to určitě dobrá věc, protože to tam leží jen tak, nikdo s tím nic nedělá,“ říká paní Markéta.

Naopak podle paní Heleny je škoda, že se volná plocha nechá zastavět. Podle ní by tady totiž mohl vzniknout park, který v okolí chybí.

„Hodně tam chodí děti, lidé s pejsky. A když to tak vezmu, tak kromě dopravního hřiště tady v okolí nic takového není. Takže zastavění té plochy je zcela zbytečné,“ říká paní Helena.

Město pozemky nabízí investorům už několik let. Zájem projevily dvě firmy až letos.

„Město Krnov v minulosti se ne úplně úspěšně snažilo získat nějakého investora pro tu lokalitu. A my očekáváme, že konečně v těch kasárnách dojde k jakési městotvorné funkci té nové zástavby,“ říká místostarosta Michal Brunclík (ČSSD).

Na parcelách by pak mohla vzniknout nová rezidence. Krnovská firma už zpracovala projekt.

„Hlavně tam budou bytové domy, část bude určena k prodeji, část k pronájmu. Vznikne tam komerční centrum, kde bude v přízemí restaurace, v prvním patře by měly být ordinace lékařů a o patro výš by měly být klasické kanceláře,“ říká projektový manažer Rostislav Koritar

Město zatím s investory připravuje takzvanou předkupní smlouvu. Kdy by se na pozemcích mohlo opravdu začít stavět, ale zatím nikdo odhadovat nechce.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio