Rozhlasovou Harendu v nové podobě odstartovala opavská kapela KOFE-IN

3. červen 2021

A je to tady! Hudební týdeník Harenda přichází v novém, multimediálním kabátě. Prvním hostem vylepšeného pořadu je opavská kapela KOFE-IN.

Pop-rocková kapela KOFE-IN pochází z Opavy a vznikla v roce 2006. O tři roky později debutovala deskou Osobní vesmír, kterou mimochodem natočila právě v rozhlasovém Studiu 1.

Diskografie:

• Osobní vesmír (2009)

• Libertin (2011)

• DOBRÉ NEBE (2013)

• Ať to trvá věčně (2020)

„Tehdy s námi ještě za kytarou byl Marek Hoblík, který je teď v režii za mixem. A pocity? Jsem nostalgický člověk, tak na to všechno strašně rád vzpomínám. A nejen na to nahrávání, ale na všechno, co jsme s klukama zažili při skládání písniček nebo na koncertech,“ říká zpěvák Jan Kunze.

Kapela má na svém kontě tři alba, jedno EP a jeden živák ze Slezského divadla v Opavě.

V Harendě zazní celkem šest skladeb proložených rozhovorem s kapelou. První dvě skladby jsou z nového alba Ať to trvá věčně. Poslechněte si, podívejte se.

autoři: Igor Vašut , tif

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.