Sto let republiky připomene společné vysílání Českého rozhlasu Ostrava a Rádia Regina Stred

25. říjen 2018

Český národ si tento rok připomíná sto let od vzniku založení republiky. Jedním z programových prvků, kterými si výročí připomeneme, bude společné česko-slovenské vysílání.

Společné vysílání Českého rozhlasu Ostrava a Rádia Regina Stred připomnělo 100 let republiky

Hostem Richarda Piskaly v ostravském studiu byl doktor Rastislav Maďar

Vysílalo se a moderovalo živě v pátek 26. října od 09:00 do 12:00, výstupem bylo jedno společné vysílání u nás i na Slovensku. Z Banské Bystrice moderovala Mariana Kovačechová, z Ostravy Richard Piskala.

Vysílat budeme živě v pátek 26. října od 09:00 do 12:00, budeme moderovat a vysílat současně z Ostravy a Banské Bystrice, výstupem bude jedno společné vysílání u nás i na Slovensku. Moderovat bude z Banské Bystrice Mariana Kovačechová, z Ostravy Richard Piskala.

Spíš než historii budeme řešit soužití těchto dvou národů, které to řadu let táhly spolu. Zvlášť pak v našem regionu je řada domácností mezinárodně propojená.

V celém dopoledním bloku uslyšíte také dva speciální hosty – ze slovenského studia to bude Igor Timko, zpěvák známé kapely No Name, v ostravském studiu bude hostem doktor Rastislav Maďar – specialista na tropickou a cestovní medicínu, ale hlavně Slovák žijící v Ostravě.

Kromě hledání odpovědí na otázky ‚Co nás dosud spojuje a čím jsme si podobní?‘ navštívíme nejvyšší místa slovenských a českých hor. Seznámíme vás také se zakladatelem a vedoucím folklorního souboru Fogáš Ivanem Capuličem a operními zpěváky, bratry Janem a Martinem Babjakovci. Ti prozradí, že v jejich řemesle žádné hranice neexistují.

autor: tif
Spustit audio

Související