Tipy na víkend: Ladná Čeladná, Zdravotníci jinak, Vendryňský minifest

5. srpen 2022

Komentované prohlídky historického jádra Frýdku-Místku, výstava k výročí krnovské nemocnice, rodinný festival Ladná Čeladná... Vyberte si z našich víkendových tipů.

Ve Frýdku-Místku se můžete zúčastnit komentované prohlídky historického jádra města. Vystoupáte na věž kostela sv. Jana Křtitele, prohlédnete si Hertschlegerovský špitál a dozvíte se zajímavé informace o zaniklých ulicích a domech v centru měssta. Vycházku vede historik Muzea Beskyd Jaromír Polášek a začíná v 16:30 u věže kostela.

V krnovském muzeu začíná dnes výstava s názvem Zdravotníci jinak – 110 let krnovské nemocnice. Připomene nejen vznik a historii místního zdravotnického zařízení, ale představí hlavně zaměstnance nemocnice. Třeba přes jejich koníčky. Výstava je k vidění do 16. září.

Opavská kulturní organizace zve na koncert na terasu Obecního domu. Od 20 hodin vystoupí P.E.T.R s kapelou, frontman bývalé skupiny Naděje, který se vydal na sólovou dráhu. Letos získal ocenění Českého rozhlasu 2 za vítězství v hitparádě se singlem Všechna rána končí.

Dnes začíná dvoudenní festival Ladná Čeladná 2022. Sedmý ročník rodinného festivalu nabídne stálice české hudební scény, mladé interprety i bohatý program pro děti, třeba taneční hrátky s Honzou Onderem nebo divadlo a čtení pohádek. Těšit se můžete na Čechomor, Mňágu a Žďorp, Sto zvířat, Kašpárka v rohlíku, Michala Horáka nebo Kateřinu Marii Tichou s Bandjeez.

Pátek a sobota patří taky Vendryňskému minifestu. Vendryně slibuje bohatý festivalový program. Verona, Michal David Revival, Criminal Noise, Zavaal a další. Organizátoři připravili obrovskou stage s LED panely, ohňostroj anebo chill zónu.

Spustit audio