Turisté stále častěji vyhledávají hlučínské bažiny. Na části své zahrady je zpřístupnil Jiří Sonnek

31. leden 2020

Bažiny v Hlučíně u Ostravy se stávají stále vyhledávanějším cílem turistů. Na části své vlastní zahrady je obnovil Jiří Sonnek. Hlučínský nadšenec do přírody navíc nad mokřady postavil dřevěné chodníky. Lidé tak můžou zblízka prozkoumat celé území, kde třeba hnízdí dravci a žijí tam i různé druhy obojživelníků.

„Tady vidíte téměř červené bahno a rezavou vodu. Je to nebezpečné pro děti, můžou tady zapadnout až po ramena. Je to normální bažina,“ říká pan Sonek.

Čtěte také

Před nástrahami bažinatého území vás ochrání desítky metrů dřevěného chodníku. „Kousek výše je takový rybník, od kterého je už vyšlapaná cesta rákosím. Lidi to sem samo navede a přijdou tady, zeptají se, jestli mohou projít přes zahradu. Takže samozřejmě proč ne,“ dodává.

Na pozemku pana Sonnka najdete nejednu zajímavost. Třeba i turistický rozcestník. „Ten jsem si udělal pro sebe. Každá ta šipka vede do jiné hospody v okolí. Je to takový vtip,“ usmívá se.

Jiří Sonnek by letos v mokřadu rád zprovoznil malé Priessnitzovy lázně, a to v podobě malého sudu, do kterého by přitékala studená voda a ve které by si lidé mohli zmrazit kolena.

autor: pdu
Spustit audio