U ostravského letiště začala stavba nového parkoviště pro 460 aut

22. říjen 2018 08:35

Areál ostravského letiště Leoše Janáčka projde další modernizací. Úpravami parkovacích ploch i chodníků chce jeho vedení vytvořit lepší zázemí pro cestující.

„Dobrý, na hlavním parkovišti jsem zaparkoval,“ říká student Martin, který na letiště dorazil se svým dědečkem Petrem. Oba by uvítali delší bezplatné parkování. „Je tady 15 minut. Letadlo má přistát ve dvě, my jsme tady čtyřicet dva a než vezme kufry, tak je to 20 minut,“ dodává.

Někteří řidiči pravidelně odstavují své vozy mimo placená letištní parkoviště, i když pak musejí s kufry mnohem dál. Žádné neplacené plochy vedení ostravského letiště v nejbližší době nechystá. Chce ale zájemcům nabídnout větší pohodlí při cestě k odbavení.

„Chceme cestujícím poskytnout služby, které jsou adekvátní modernímu letišti. Současné parkovací plochy nejsou vyhovující, protože nejsou stavěné na tolik cestujících, kolik máme nebo plánujeme,“ říká obchodní ředitel letiště Stanislav Bujnovský.

U ostravského letiště začala stavba nového parkoviště pro 460 aut

„Jak vidíte, práce už začaly. Všechno musí být hotovo před letní sezónou 2019. To místo jsme vybrali, protože je blízko železniční stanice, takže cestující, který tady zaparkuje, je do minuty pod střechou,“ dodává Bujnovský.

Kromě parkoviště pro zhruba 460 aut vedení letiště počítá také s úpravami chodníků, přechodů pro chodce a autobusových zastávek na ulici Generála Fajtla. Investice vyjde na zhruba 40 milionů korun.

autor: stj
Spustit audio

Související