V Bohumíně se kantoři a žáci základních škol chystají na distanční výuku

4. říjen 2020

Bohumínské základní školy se připravují na distanční výuku. Od září se kantoři i žáci učí pracovat ve virtuálním prostředí. Školy už mají kompletní technické vybavení, včetně notebooků, tabletů, nebo kamer.

„Všechny naše školy budou v případě distanční výuky využívat obdobný systém a díky tomu si budou moci učitelé předávat zkušenosti a vypilovat výuku tak, aby byla co nejefektivnější,“ upřesnila mluvčí bohumínské radnice Jana Končítková.

Více než stovka kantorů z Bohumína a Rychvaldu absolvovala školení, díky němuž se pedagogové učili ovládat nejrůznější aplikace a jednotné virtuální prostředí. Školení pro kantory zajistila Místní akční skupina (MAS) Bohumínsko.

„Je zřejmé, že boj s koronavirovou infekcí je běh na dlouhou trať. Považovali jsme za nutné, aby se naše školy důkladně připravily na vzdálený způsob vyučování, a to jak po stránce technické, tak po stránce znalostní. Proto jsme hned na začátku školního roku rozjeli v našich devítiletkách projekt Společná cesta k on-line výuce,“ říká členka realizačního týmu projektu Pavla Skokanová.

K poslednímu zářijovému dni byly všechny bohumínské školy otevřené a ani žádná ze tříd nebyla v karanténě. „V Bohumíně není epidemická situace závažná. Naše devítiletky nevyužily ani výzvy ministerstva zdravotnictví vyhlásit v pátek 25. září ředitelské volno, ve všech probíhala prezenční výuka. Doufáme, že příznivý stav vydrží co nejdéle,“ uzavírá místostarosta Bohumína Igor Bruzl (ČSSD).

autoři: Andrea Brtníková , tif
Spustit audio

Související