V Českém Těšíně explodoval dům, hasiči z trosek vyprostili zraněného muže

31. srpen 2018 08:58

Hasiči dnes ráno ukončili pátrání v troskách zřícené části rodinného domu v Českém Těšíně. Žádnou další osobu nenašli, ze sutin už včera vyprostili zraněného muže.

Domem včera odpoledne otřásl výbuch, jeho příčinu šetří kriminalisté. Na místě během noci pracovaly více než dvě desítky profesionálních hasičů, upřesnil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

„Pomocí speciální techniky jsme postupně odkrývali sutiny a dnešní ráno je výsledek, že se nenašlo žádné tělo, žádná další osoba. Kromě toho zraněného člověka, kterého hasiči zachránili bezprostředně po výbuchu.

Výbuch dvojdomek značně poškodil. Jedna část je zničená zcela, druhá má podle starosty města Víta Slováčka (KDU-ČSL) poškozenou statiku. Tuto část obývá mladá rodina, která se musela vystěhovat. Víkend podle starosty stráví u příbuzných, úředníci teď hledají možnosti, jak jim pomoci.

„Kontaktovali je pracovníci našeho sociálního odboru, aby s nimi řešili veškerou pomoc – i finanční, hmotnou, na kterou by mohli dosáhnout v co nejrychlejším čase. Řešíme i jejich další ubytování,“ dodává starosta.

Spustit audio