Viník srážky tramvají u Ostravy má nastoupit do vězení

14. prosinec 2009

Viník tragické nehody tramvají ve Vřesině u Ostravy dnes nastoupí do vězení. Petr Hroch tam stráví čtyři roky. Loni v dubnu nepočkal na jednokolejné trati, až se mine s protijedoucí soupravou a čelně se s ní srazil. Při neštěstí přišli o život tři lidé a desítky dalších se zranily.

Muž, kterému soud udělil čtyřletý trest, má po podle výzvy k nástupu dorazit do ostravské vazební věznice. Pak bude pravděpodobně s dalšími, co mají také nástup, převezen do věznice v Ostravě-Heřmanicích.

Petr Hroch Českému rozhlasu Ostrava řekl, že se ve vězení bude hlásit po poledni a s tím, že tam stráví i Vánoce, je smířený. "Na druhou stranu před svátky budu zase propuštěn, po těch letech. Taky to nejde odkládat donekonečna. Lepší je trest nastoupit, protože když si odpykáte, budete moct začít žít znova," podotkl.

Okresní soud v Novém Jičíně mu letos v lednu uložil nejprve tříletý trest. Hroch se ale odvolal, protože věřil v možný podmíněný trest. Krajský soud v Ostravě ale v srpnu rozsudek o rok zpřísnil.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu