Vítězným párem Zlaté lásky 2023 se stali manželé Dvořáčkovi. Posluchačská cena putuje ke Slavíčkovým

23. prosinec 2023

To nejcennější, co můžeme dávat i přijímat, je láska. Děkujeme za stovky přihlášek, ze kterých jsme vybrali 15 nejdojemnějších příběhů, které jste mohli poslouchat od 3. září ve vysílání všech regionálních stanic Českého rozhlasu a prožít s námi vaše romantické i těžké chvíle.

Pořadem provázeli Carmen Mayerová a Petr Kostka, kteří už také oslavili zlatou svatbu. Vybírali pečlivě z mnoha přihlášek a vybrali tři nejromantičtější a nejzajímavější příběhy.

1. místo: Manželé Dvořáčkovi

Zdena a Jaroslav Dvořáčkovi z Hradce Králové jsou spolu 62 let. Jejich láska je tedy už diamantová a stejně tak silná a průzračná. Jsou to bohémské duše, které si umí život užít, a když měli rodinu, začali jezdit s karavanem. Ale ani bohémským duším se nevyhla největší ztráta, jakou rodič může zažít. Připomeňte si jejich příběh.

2. místo: Manželé Telenských

Marie a Josef Telenských jsou spolu už 61 let. Jejich příběh je příběhem velké lásky, jejíž kořeny sahají až do dětských let. „Vzít si Mařenku bylo to nejlepší rozhodnutí mého života,“ říká hrdě a s dojetím Josef. Připomeňte si jejich příběh.

3. místo: Manželé Jiruškovi

Marie a Karel Jiruškovi si manželský slib dali už před 64 lety. Na sebe i na svět se usmívají každý den, humor podle nich patří k lásce stejně jako věrnost a píle. Připomeňte si jejich příběh.

Posluchačská cena

Finále se účastnilo patnáct párů, které jsou spolu 50 a více let. Podle internetového hlasování se vám nejvíc líbil příběh Slavíčkových.

Osudová láska mezi nimi vzplála už před 53 lety. Jejich příběh začal jako pohádka vysoko v horách za sedmero údolími, v boudě na hřebenech, kde fouká studený vítr a promrzlý pocestný se tam rád schová. Možná na to dohlížel sám Krakonoš. Připomeňte si jejich příběh.

Vítězný pár vyhrává hodinky Prim v hodnotě 15 000 Kč.

Vylosovali jsme také jednoho hlasujícího, který vyhrává kávovar. Šťastným vítězem se stal František Pokorný z Teplic.

Všem vítězům ze srdce gratulujeme!

Zlatá láska 2024

Po úspěchu, s kterým se pořad setkal, se můžete těšit na další řadu Zlaté lásky v příštím roce. Sledujte naše vysílání nebo web, kde se dozvíte vše potřebné.

autoři: Patrik Rozehnal , djo
Spustit audio