Vydra v záchranné stanici v Bartošovicích dostala vlastní výběh

6. září 2019

Dvouletý samec Plaváček se přestěhoval ze zázemí záchranné stanice a stane se součástí expozice. Jak se vydra do Bartošovic dostala a co potřebuje k životu?

Vydru si tak nově mohou prohlédnout i návštěvníci tamního domu přírody Poodří. Sameček se do Bartošovic dostal jako mládě před dvěma lety. Na člověka si tak zvykl, že už se do přírody vrátit nemůže.

„Nalezli ho lidé po přívalových deštích 22. září 2017 v potoce, on tam pískal – když vydra píská, je to špatně, něco se stalo... Šel k nám, tady jsme ho odchovali a získal takovou vazbu na člověka, že už nemůže být vypuštěn zpět. Na mne si zvykl, protože jsem si s ním odmala hrál,“ říká chovatel Daniel Gold.

Nový výběh pro vydru připomíná trošku okrasnou skalku se dvěma velkými bazény a vodopády. „Vydra potřebuje hlavně vodu, tak jsme jí tady vytvořili dva takové bazény. Je tady i zahradní část, kde bude moci být v klidu. Návštěvníci ji rušit nebudou, je odchovaná na flašce a vyhledává lidskou společnost,“ dodává vedoucí záchranné stanice Petr Orel.

autor: mot
Spustit audio

Související