Z Ostravy do polských Beskyd začne jezdit nová autobusová linka

4. březen 2022 13:25

Z Ostravy do polské části Slezských Beskyd začne v neděli jezdit nová autobusová linka. Bude jezdit každou sobotu a neděli a o státních svátcích a pojede přes Havířov, Český Těšin a Třinec do polských měst a obcí Ustroň, Visla, Jistebná a Javořinka, řekl dnes mluvčí společnosti Z-Group bus, která bude mezinárodní linku provozovat, Miroslav Slaný.

"Jízdní řád je uzpůsoben tak, aby jej mohli turisté využít jak na celodenní výlet, tak i na dopolední nebo odpolední návštěvu," uvedl oblastní ředitel divize Morava společnosti Z-Group bus Jan Širc.

Autobus bude vyjíždět z Ostravy v 07:40, z Třince v 09:00, odpoledne pak ještě z Třince ve 13:35. Zpět pojede z Javořinky v 11:11 jen do Třince a v 16:00 až do Ostravy. "Jízdné se kupuje u řidiče a je možné jej zaplatit v hotovosti nebo bankovní kartou," uvedl Slaný. Například plná jízdenka z Ostravy až do Javořinky přijde na 120 korun a cesta potrvá déle než dvě hodiny.

Slaný uvedl, že historické město Visla a jeho okolí je jedním z turisticky nejnavštěvovanějších míst v Polsku. "V Ustroni mohou turisté kromě samotného lázeňského města navštívit unikátní lesní zoopark s volně žijícími zvířaty, nebo využít lanovku a nechat se vyvézt na Velkou Čantoryji, kde je kromě jiného bobová dráha a rozhledna," uvedl Slaný. Ve Visle je vodní park nebo sjezdovky, sedlo Kubalonka v Jistebné zase nabízí množství běžkařských tras.

Bližší informace o nové lince a její jízdní řád najdou zájemci na internetových stránkách Z-Group bus.

zdroj: ČTK
Spustit audio