Zoo Ostrava chystá večerní komentované prohlídky

24. červen 2019 13:54

Ostravská zoologická zahrada zahájí s příchodem prázdnin večerní komentované prohlídky svého areálu. Návštěvníci díky nim mohou sledovat život v zoo po zavírací době, informovala o tom mluvčí zahrady Šárka Nováková.

"Prohlídky, které se těší velkému zájmu návštěvníků, budou probíhat každý prázdninový pátek s výjimkou poslední, která se z důvodu konání Běhu Zoo Ostrava pro gibony uskuteční až v sobotu 31. srpna," uvedla Nováková.

Opice na dosah. Ráj lemurů v ostravské zoo je znovu otevřen

Ráj lemurů v Zoo Ostrava

Průchozí expozice, kterou momentálně obývá skupina 17 madagaskarských lemurů, je pro návštěvníky otevřena denně mezi 14. a 15. hodinou. Pouze v případě deště a bouřky zůstává uzavřená.

Během dvou až tříhodinové prohlídky ošetřovatelé návštěvníkům představí zvířata soumračná a noční jako jsou šelmy, jeleni či sovy, která jsou na večer aktivnější. Zároveň ale budou moci pozorovat zvířata aktivní během dne, která se během večera ukládají ke spánku. "Například pávi, kteří se v areálu zoo pohybují volně, vylétají každý večer hřadovat vysoko do korun stromů," uvedla Nováková.

První prohlídka se uskuteční v pátek 28. června od 20:00. Návštěvníci zaplatí cenu běžného vstupného, tedy 120 korun za dospělého a 90 korun za děti, studenty či seniory. "Z důvodu omezené kapacity je nutná rezervace předem prostřednictvím rezervačního systému," doplnila mluvčí.

Ostravskou zoologickou zahradu v loňském roce navštívil druhý nejvyšší počet lidí, a to 537.412. Od rekordní návštěvnosti z roku 2014 zoo dělilo 3106 návštěvníků a už čtyři roky po sobě překračuje roční návštěvnost půl milionu. Zoo patří k nejvyhledávanějším atrakcím v kraji a míří do ní kromě tuzemských návštěvníků také Slováci a Poláci.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související