Zpátky do roušek. V MHD a vnitřních prostorách budou roušky povinné v celém kraji

17. červenec 2020 11:30

Roušky v hromadné dopravě a vnitřních prostorách jsou povinné v celém Moravskoslezském kraji. Opatření z Karvinska dnes hygienici rozšířili na celý region.

Zpřísněná protiepidemická opatření nabývají účinnosti vyhlášením a krajští hygienici už je zveřejnili na své úřední desce. ČTK to dnes řekl Petr Kopřivík z krajské hygienické stanice.

Čtěte také

Akcí se bude moci účastnit nejvíc sto lidí. Bary a restaurace budou v noci zavřené. Přeshraniční pracovníci budou muset jednou za dva týdny předkládat negativní test.

Podle Kopřivíka je problém, že se v kraji objevila nová ohniska nákazy. „Ohniska jsou rozptýlená, což je to nejhorší, co může být,“ uvedl Kopřivík. Dokud bylo jedno velké ohnisko, tak byla situace dobrá, stav se ale změnil, dodal.

Čtěte také

V Moravskoslezském kraji přibylo podle ranních údajů od poslední čtvrteční aktualizace dat 56 případů nákazy koronavirem. Nejvíce znovu na Karvinsku, kde se od počátku pandemie nakazilo už téměř 2100 lidí. Vyplývá z grafů chytré karantény, tedy Centrálního řídícího týmu Covid-19 (CŘT), které dnes zveřejnil hejtman Ivo Vondrák (ANO). Celkem se podle těchto dat v regionu od počátku pandemie nakazilo 3891 lidí.

zdroj: ČTK
Spustit audio