Autobus na Lysou horu sice vyjede až v květnu, jízdenku je ale dobré koupit už teď

6. březen 2020

Autobus na Lysou horu se sice v letošní sezóně poprvé rozjede až v květnu, už teď si však mohou zájemci koupit místo na určité datum. Prvního března byl totiž spuštěn rezervační systém. A protože o tuto turistickou atrakci je každoročně velký zájem, nevyplatí se příliš čekat. Potvrdila nám to i Lucie Talavašková z Turistického informačního centra Frýdek-Místek.

Je o výjezd na vrchol Lysé hory autobusem velký zájem?

Je a víme to i z našich zkušeností. Často se stávalo, že po spuštění telefonického předprodeje byly hned první den některé spoje vyprodané. Teď jsou ale volná místa ještě stále k dispozici.

Kolik dní v týdnu bude autobus jezdit v letošní turistické sezóně?

Autobus s individuálními turisty vyjíždí každé pondělí, středu a pátek. Úterky a čtvrtky jsou vyhrazeny pro skupiny. Pokud na daný pracovní den vychází státní svátek, autobus nejede.

Autobusová linka bude jezdit ve všední od začátku května do konce září. Odjezd je v 08:30 od hotelu Ondráš v Raškovicích. Od 09:10 do 11:20 je volný čas na vrcholu Lysé hory a návrat do Raškovic je v pravé poledne. Další podrobnosti včetně odkazu na rezervační formulář najdete na webu visitfm.cz.

Bude turistům v autobuse opět k dispozici školený průvodce?

Ano. I v letošní sezóně bude pravidelně v pátky cestující doprovázet náš průvodce z našeho informačního centra. Díky němu se lidé dozví spoustu zajímavostí o Lysé hoře, o její historii, o pověstech, nebo o stavbách na vrcholu hory.

Jak a kde si mohou zájemci rezervovat své místo?

Letos je prodej jízdenek poprvé spuštěn pouze online na webu ČSAD Frýdek-Místek nebo na lysahora.reenio.cz, skupiny si potom jízdenky mohou rezervovat na e-mailu lysahora@3csad.cz.

autoři: Romana Kubicová , tif
Spustit audio

Související