Autokempy se připravují na zvýšený zájem o ubytování, ve Frenštátu mají plno už od ledna

23. květen 2020

I kvůli omezeným možnostem cestování se připravují na nadcházející sezónu tuzemské kempy a autokempy. Ty očekávají v létě větší nápor lidí, než obvykle. Jedním z nich je i frenštátský autokemp, kde dokončují poslední přípravy na sezónu právě v těchto dnech.

„Chatky máme obsazené plně. Jediný rozdíl, který se tady děje, tak před šesti lety se ty chatky zaplnily v červnu a v tuto chvíli je obsadím v lednu,“ vysvětluje ve frenštátském autokempu jeho vedoucí Pavel Stachura.

Podle něj zájmu napomohla i aktuální nejistá situace. „Nikdo ubytování nerušil, každý vyčkával. Myslím, že to ubytování proběhne ve stejné kvalitě jako jiné roky,“ dodává vedoucí autokempu.

Čtěte také

Kvůli omezeným možnostem cestování očekávají v kempu zvýšený zájem. Podle Stachury ale mívají přes léto v kempu plno téměř každý rok. „Máme tady omezený počet stanů a karavanů, tak aby v tom kempu ještě bylo příjemně. Dáváme pak ceduli, že kemp je plně obsazen a odkazujeme na vedlejší kempy,“ říká Stachura.

I kvůli zvyšujícímu se zájmu se město chystá kemp v budoucnu rozšířit. „Kolem se upravují pozemky a postupně jednáme o tom, abychom ty jednotlivé kousky propojili a kemp rozšířili. Teď jsou ty sousední pozemky částečně nefunkční,“ přibližuje starosta Frenštátu Miroslav Halatin (ODS).

Neobvyklá sezona

Letos se ale rozšíření nechystá. Kemp se totiž připravuje na neobvyklou sezónu. Pro návštěvníky budou třeba platit přísnější hygienická pravidla.

„Přibydou dávkovače, určitě tady přibyde informace o rozestupech. Budeme informovat personál, který tady bude, a bude pravidelně školený o tom, jakým způsobem má probíhat úklid. Ten zintenzivníme,“ vyjmenovává vedoucí autokempu.

Do kempu začnou jezdit první návštěvníci už od pondělí, kdy tady zahájí letní sezónu.

autor: Tomáš Pika
Spustit audio

Související