Baník je bez trenéra. Kučera na lavičce posledního týmu ligy skončil, trénink povedou asistenti

11. březen 2018
Zprávy , Zprávy

Fotbalisté Baníku Ostrava jsou bez trenéra. Po porážce v Jablonci na lavičce posledního týmu tabulky skončil Radim Kučera, o jeho nástupci klub jedná. Mužstvo v příštích dnech povedou asistenti Bronislav Červenka a Ivo Gregovský.

Radim Kučera skončil na lavičce Baníku po porážce 0:2 v Jablonci. Ostravský klub je v tabulce poslední se ztrátou sedmi bodů na nesestupové pozice, má ale k dobru odložený zápas s Plzní.

Čtyřiačtyřicetiletý trenér odkoučoval Baník v 19 zápasech, jenže vyhrál pouhé dva. Hned na úvod sezony ostravští fotbalisté zvítězili v Brně, na konci listopadu zvládli také regionální derby s Karvinou. Ve zbylých zápasech Baník šestkrát remizoval a jedenáctkrát prohrál.

Přes zimu v Ostravě mohutně posilovali, ze Slavie přišel brankář Laštůvka, z Teplic záložník Fillo nebo Milan Jirásek z Bohemians, výsledky se ale nedostavily, ze tří zápasů uhrál Baník jediný bod.

Radim Kučera je už čtvrtým odvolaným prvoligovým trenérem během jarní části soutěže. Kouče už měnili v Mladé Boleslavi, ve Zlíně a na Spartě.

O nástupci Radima Kučery v Baníku zatím není jasno, klub o něm podle informací na twitterovém účtu jedná, pondělní trénink povedou asistenti Bronislav Červenka a Ivo Gregovský.

autor: vman
Spustit audio