Beskydy nabízejí lyžařům ideální podmínky, připadl sníh

9. únor 2018
Zprávy , Zprávy

Výborné podmínky nabízí příznivcům zimních sportů lyžařská střediska v Beskydech. Provozovatelé využili chladnějšího počasí k zasněžování a navíc připadl i přírodní sníh. Střediska tak o víkendu očekávají vysokou návštěvnost.

Areál Ski Bílá na Frýdecko-Místecku by o víkendu už měl být kompletně v provozu. Podle vedoucího střediska Jaroslava Vrzguly zbývá na jedné ze sjezdovek upravit poslední, zhruba čtvrt kilometru dlouhý úsek.

O víkendu bude centrum navíc dějištěm Olympijského festivalu a návštěvníci si tak budou moci vyzkoušet některé zimní sporty a připraveny budou i atrakce a aktivity pro děti.

Vrzgula uvedl, že i předpověď počasí je na víkend příznivá. „Myslím si, že v této zimě to bude jeden z nejlepších víkendů. V noci by mělo být mrazivé počasí, přes den pak i nějaké slunečno, takže doufám, že bude takzvaně plný dům,“ řekl Vrzgula.

Na sjezdovkách aktuálně leží 40 až 60 centimetrů sněhu. I přes sněžení ale podmínky pro běžkaře stále nejsou příznivé. Sněhu stále ještě není dostatek a podél hlavní běžecké stopy se podle Vrzguly navíc kácí stromy.

Podle Petra Mikesky ze Ski Opálená v areálu připadlo 15 až 20 centimetrů sněhu. „Sněhu máme dostatek, ještě jsme i uměle zasněžovali, takže jsme v plném provozu. Návštěvnost je hodně slušná, protože někteří školáci už mají jarní prázdniny. Teď to vypadá, že konečně začala zima,“ uvedl Mikeska.

V areálu je zhruba 50 až 80 centimetrů sněhu. Dále se tam ale bude i zasněžovat. „Na provoz je sněhu dost, ale budeme zasněžovat a rozšíříme sjezdovku nebo přidáme do snowparku,“ doplnil Mikeska.

zdroj: ČTK
Spustit audio