Biskupství podpoří turistický ruch na Osoblažsku. Fara v Bohušově se mění v penzion

10. květen 2017

Ostravsko-opavské biskupství nabídne nově azyl turistům. V Bohušově na Osoblažsku opravuje zchátralou farní budovu, ve které lidé v budoucnu najdou ubytování s veškerým zázemím.

Pan Josef zrovna se zednickým náčiním pracuje na budoucí sprše pro návštěvníky. Těší nás, že jsou dlouhé dny, tak toho můžeme využít. Termín se blíží,“ říká zedník.

Farář Jan Mazur teď má na sobě trošku jiný oděv, než je zvyklý při kázání. „Situace si žádá občas vytáhnout i montérky,“ usmívá se. To, že farnost budou využívat turisté, vítá. „Je tady krásný zámek, velice hezká příroda, jsou tady krásné kostely,“ dodává.

Ruku k dílu přiložil i koordinátor církevní turistiky ostravsko-opavského biskupství Martin Hiltavský. „Bylo potřeba se trošičku odreagovat od každodenní činnosti u počítače. Přijel jsem tady před šestou ráno a teď v poledne se cítím jako nový,“ říká.

Bohušovskou faru chtějí turistům otevřít 1. července. Ostravsko-opavské biskupství tam nabídne ubytování pro celkem 20 osob v různých pokojích. Jedno lůžko pro dospělého vyjde na zhruba 250 korun.

autor: stj
Spustit audio