Brána Beskyd je hotová. Ve Frýdlantu mají nový volnočasový areál s kavárnou

13. duben 2022

Frýdlant nad Ostravicí dokončil nový volnočasový areál s kavárnou nazvaný Brána Beskyd. S otevřením město ještě chvilku čeká, až vzroste nově zasazená zeleň. Pro návštěvníky jsou tu připraveny netradiční herní prvky, hřiště, lezecká stěna, amfiteátr, ale i lavičky v klidnější části areálu.

Děti z místních jesliček jsou právě na procházce, na hřiště zatím nemohou, ale návštěvu už paní učitelky plánují. „Děti se těší, až budeme chodit na hřiště. Je fajn, že tady něco pro děti postavili,“ říká jedna z učitelek.

Hřiště už je sice dokončené, ale zatím je obehnáno stavebním plotem. „Je to kvůli trávníku, aby vzešel. Samotné otevření proto trošičku odkládáme. Samozřejmě čekáme i na nájemníky kavárny, kteří by si do konce měsíce měli zajistit vybavení kuchyně i těch vnitřních prostor. Chtěli bychom to otevřít dohromady,“ říká místostarosta Frýdlantu nad Ostravicí David Pavliska (SNK).

Herní prvky jsou tady pro děti různých věkových kategorií, takže na své by si měly přijít všechny děti. „Maloši určitě ocení trampolínky, prolézačku ve tvaru námořní lodi. Pro větší asi ta relativně vysoká skluzavka a pro ty ještě větší parkour a workoutové hřiště. To parkourové hřiště je pro nás úplná novinka,“ dodává místostarosta.

Původně tady měly stát bytové domy, od projektu ale developer upustil. Teď je tu tedy oddychová zóna.

Spustit audio