Cestující v ostravské MHD vytvořili nový rekord v placení jízdenek kartou

25. červenec 2018 13:45

Lidé během třetího dne festivalu Colours of Ostrava v pátek 20. července zaplatili přímo ve vozech bezkontaktními platebními kartami 22.203 jízdenek. Dosavadní rekord byl z 20. července předchozího roku, tehdy si tak lidé koupili 14.318 jízdenek.

Během celého festivalu cestující platební kartou zaplatili 111.502 jízdenek.

V ostravské MHD půjde platit kartou i za spolucestující. Novinky se chystají i v dalších městech

Terminál pro placení jízdného ve voze ostravské MHD

Ostravský dopravní podnik chystá změnu v placení jízdenek bezkontaktní kartou. Lidé by mohli v dopravních prostředcích zaplatit jízdenku nejen sobě, ale i svému spolucestujícímu. Navíc by se placení bezkontaktní kartou mohlo už brzy rozšířit do dalších měst našeho regionu. Na podrobnosti jsme se ve vysílání ptali jednatele KODIS Aleše Stejskala.

Podle mluvčí Dopravního podniku Ostrava Karolíny Ryckové měla úspěch také nová takzvaná Festivalová jízdenka, která platí týden a mohou si ji koupit návštěvníci některých akcí. Při festivalech Colours of Ostrava a Beats for Love si tuto jízdenku pořídilo 2545 lidí.

"Tato forma jízdného se nám v letošním roce osvědčila. Do příštího roku bychom velmi rádi spolupracovali s organizátory ještě více a zkusili nechat nahrát jízdné přímo na čip festivalové pásky," uvedl generální ředitel DPO Daniel Morys.

Lidé mají možnost platit za jízdenky v ostravské MHD platebními kartami už dva roky. Za tu dobu tak zaplatili přes 4,4 miliony jízdenek. Bezkontaktními kartami platí v Ostravě za jízdenky stále více lidí, měsíčně si takto koupí už více než 300.000 jízdenek.

zdroj: ČTK
Spustit audio