Colours of Ostrava zahájí alt-J a Imagine Dragons, o závěr se pak postarají Jamiroquai a Justice

25. květen 2017
Zprávy , Zprávy

Pořadatelé hudebního festivalu Colours of Ostrava zveřejnili přehled, v jaké festivalové dny hrají jednotlivé hlavní hvězdy. Festival v Dolních Vítkovicích tak ve středu 19. července zahájí kapely alt-J a Imagine Dragons, v sobotu pak akci uzavřou Jamiroquai a Justice.

„Jak je u nás tradicí, program jsme sestavovali tak, že každý ze čtyř festivalových dnů nabízí někoho z hlavních headlinerů, každý den je nabitý od poledne do brzkého rána,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Hned v první den zahrají na hlavním pódiu tři velké hvězdy: zpěvačka Birdy, britští alt-J a americká kapela Imagine Dragons, která na Colours of Ostrava přiveze také nové album Evolve. Na dalších scénách se návštěvníci mohou těšit na elektronické Digitalism nebo z domácí scény na Tata Bojs.

„Ve středu zde také zažije premiéru společný americko-český hudebně-vizuálně-světelný projekt dvou hudebníků a konstruktérů unikátních nástrojů Williama Close and The Earth Harp a Lenky Morávkové and Bohemian Cristal Instrument. Struny harfy Williama Close budou napnuty v 40metrové délce z Fresh stage až na protilehlou konstrukci balkonu,“ uvedl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Současně s Colours of Ostrava se také rozběhne mezinárodní fórum Meltingpot, které na 8 scénách nabídne více než 150 osobností z celého světa.

Ve čtvrtek vystoupí americké zpěvačky LP a Norah Jones, z českých hvězd to bude Aneta Langerová. K dalším čtvrtečním vrcholům mají patřit soulový britský zpěvák Michael Kiwanuka, britská trip hopová legenda UNKLE, strhující soulová formace St. Paul & The Broken Bones, nebo a capella zážitek se zpěvákem Faadou Freddym.

Pátek patří Midnight Oil a Hrůzovi s JFO

„Páteční večer nabídne vůbec první tuzemský koncert australské rockové legendy Midnight Oil, kteří přijedou v rámci celosvětového comebackového turné. Dále vystoupí například berlínské elektronické trio Moderat, uhrančivý zpěvák, básník a klavírista Benjamin Clementine, nebo jazzový saxofonista Donny McCaslin, který nahrál s Davidem Bowiem jeho poslední album Blackstar,“ dodává Jiří Sedlák.

Midnight Oil

V pátek se také na jednom pódiu sejdou zpěvák Michal Hrůza s více než padesáti členy Janáčkovy filharmonie Ostrava. Electronic stage ovládne Machinedrum nebo Christian Löffler & Mohna.

Festival zakončí v sobotu 22. července na hlavní scéně strhující koncerty legendy funku a acid jazzu Jamiroquai a elektronických Justice, kteří na Colours of Ostrava zažijí tuzemskou premiéru.

Jamiroquai

Celkově si návštěvníci festivalu, který loni britský deník The Guardian zařadil mezi deset nejlepších v Evropě, budou moci vybrat z více než 350 programových položek na 20 venkovních i krytých scénách. Do Ostravy letos přijede přes 70 zahraničních a 60 domácích kapel a hudebníků, kteří nabídnou hudební zážitky z mnoha žánrů – od elektroniky, přes world music, rock, pop či jazz až po flamenco. Objeví se zástupci hudebních scén z celého světa – od Austrálie přes Senegal, Alžírsko, Chile, Indii, Izrael až po Španělsko nebo Irsko.

autor: tif
Spustit audio