Dárek pro jednoho od Ježíškových vnoučat může zlepšit život i lidem kolem něj

11. prosinec 2023 08:20

Małgorzatě Czysz hraje rádio v Gerontocentru v Českém Těšíně od rána do večera. Je tak zvyklá. Český rozhlas Ostrava poslouchala i v pekárně, kde pracovala celý život. Jenže její dvě spolubydlící na pokoji už tak nadšené posluchačky nejsou. Ještěže jsou tu Ježíškovy vnoučata. Díky nim teď na pokoji v domově pro seniory zavládne klid.

Pro osmdesátiletou Małgorzatu Czysz jsou to letos v těšínském Gerontocentru už třetí Vánoce. Rádio poslouchá pořád, ale slábne jí sluch, a tak si ho pouští čím dál víc nehlas. A to je problém, bydlí totiž s dalšími dvěma dámami.

Nicméně teď už bude na jejich pokoji ticho. Až si nasadí nová sluchátka, která dostane díky Ježíškovým vnoučatům. „Hlavně tomu, co mi to dal, že pozdravuju, aby byl hodně zdravý,“ se slzami v očích Małgorzata děkuje neznámé paní, která jí nové rádio se sluchátky obstarala.

Když se dozvídá, že se sama doma stará o nemocnou příbuznou a ještě teď pomohla jí, rozpláče se ještě víc: „Tak ji pozdravujte a pozvěte ji.“

Loučíme se už zase s úsměvem. Paní Małgorzatě i jejím spolubydlícím se odteď bude spát mnohem lépe. Taky má konečně to, co jí život nedopřál – vnučku a navíc rovnou od Ježíška.

Spustit audio

Související