Šrouby, A vona říká, Recidiva, Řetězy... I tak vypadá Souznění. Podívejte se na koncert Davida Kollera

9. prosinec 2020, aktualizováno

David Koller, bubeník a zpěvák slavné Lucie zahájil v Ostravě 10. ročník vánočního festivalu Souznění. Kvůli současné koronavirové situaci musel být koncert ve Studiu 1 bez diváků, o to více se dbalo na online detaily.

David Koller s kapelou měl své největší hity původně zahrát v akustické podobě. „Repertoár jsme vybírali tak, aby byl dostatečně akustický. To se nám úplně nepovedlo, ale řekl bych, že jsme dnes takoví elektroakustičtí,“ glosoval Koller.

„Chtěli bychom poděkovat za tu bezvadnou příležitost si zahrát před lidmi, které sice nevidíme, ale tušíme, že to někde poslouchají. A že je to perfektní nápad, který vymysleli v Ostravě,“ řekl během koncertu David Koller s tím, že by se tím mohla inspirovat i jiná rádia.

Pozor, tady se evidentně ještě něco zajímavého chystá! Kateřina Huberová a David Koller; sledujte pořad Host ČRo Ostrava

Podívejte se na video a užijte si známých i méně známých písniček, které zazněly v rámci tradičního festivalu Souznění, mezinárodního festivalu adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel.

Koncert Davida Kollera byl bez diváků v sále kvůli aktuálním protiepidemiologickým opatřením. Umělci mohou i nadále v zázemí Českého rozhlasu Ostrava za dodržení všech hygienických opatření natáčet a koncertovat.

Vesna a Černý s Vytiskovou

Po Davidu Kollerovi vám v přímém přenosu nabídneme vystoupení dívčí kapely Vesna. Na pop-folkově laděný koncert se můžete těšit v pátek 11. prosince od 18:00.

V neděli pak celý festival Souznění uzavřeme večerním přenosem z Hukvald – to se v přímém přenosu představí zpěvák a frontman kapely Lake Malawi Albert Černý a zpěvačka Klára Vytisková.

autoři: František Tichý , Zita Šperlínová

Související