Vánoční festival Souznění nabídne tři koncerty i na webu a ve vysílání ostravského rozhlasu

4. prosinec 2020

Mezinárodní festival adventních a vánočních zvyků, koled a řemesel Souznění bude letos pětidenní a většina programu se vinou epidemie koronaviru uskuteční on-line. Akce nabídne například vystoupení houslisty Václava Hudečka, zpěváka a hudebníka Davida Kollera či virtuální adventní trh.

„Poprvé se bude hrát pod okny seniorských domovů, poprvé budou řemeslníci součástí virtuálního adventního trhu,“ řekl za organizátory Zdeněk Tofel s tím, že řemesla a nejrůznější produkty zájemci najdou i na virtuálním adventním trhu na webu souzneni-festival.cz.

Koncerty ve Studiu 1

Festival začne ve středu 9. prosince koncertem Davida Kollera, který vystoupí v přímém přenosu ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava. Koncert bude nahráván a bude také on-line na YouTube.

O den později v Rytířském sále Frýdeckého zámku vystoupí houslista Václav Hudeček. V pátek pak opět v rozhlasovém Studiu 1 vystoupí dívčí kapela Vesna – také tento koncert budeme přenášet on-line.

V programu se představí i zpěvák a frontman kapely Lake Malawi Albert Černý a zpěvačka Klára Vytisková. Oba umělci vystoupí 13. prosince v Hukvaldech a jejich koncert bude opět na YouTube.

O všech třech vysílaných koncertech vás budeme informovat v samostatných pozvánkách

Folklorní uskupení

„Na své posluchače a on-line diváky čekají také mnohá folklorní uskupení. Za všechny třeba dětský soubor Valášek, Valašský vojvoda, kapela Lipka z Jablunkova, cimbálová muzika Konopjan, Bálešáci z Uherského Hradiště či Dechová hudba Kozlovice,“ vyjmenoval Tofel.

Jejich vystoupení přenesou 12. prosince pod okna seniorských domovů v Ostravě a Frýdku-Místku a také na venkovní prostranství do Hukvald.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související