Do ostravské zoo se vrací komentované krmení

21. březen 2009
Zprávy , Zprávy

V ostravské zoologické zahradě dnes bude po zimní přestávce opět zahájeno komentované krmení zvířat pro veřejnost. Vybrané druhy zvířat budou krmit jejich ošetřovatelé přímo před návštěvníky. Zahrada dnes také ožije velikonočními tradicemi.

Komentované krmení bude až do konce dubna probíhat pouze o víkendech a svátcích. "Krmení bude doprovázeno zajímavými informacemi o způsobu života zvířat ve volné přírodě i o chovu v zoologických zahradách," řekla mluvčí ostravské zoo Šárka Bartáková.

Vše začne v 10:00 u medvědů, v 11:15 je pak na programu cvičení slonů. V poledne se komentované krmení koná u výběhu klokanů, odkud se po půlhodině přesune k papouškům a následně šimpanzům. V 13:30 se návštěvníci mohou dovědět zajímavosti ze života hrochů. V případě pěkného počasí mohou v 14:45 vidět také krmení zeber.

"Šelmy a nově i binturongové a ratufy budou prozatím s ohledem na počasí krmeni v různou dobu. Aktuální čas bude vždy uveden u vstupu do pavilonu šelem," upozornila Bartáková.

Velikonoce v zoo
Návštěvníci dnes budou mít také možnost seznámit se s velikonočními tradicemi. Ty bude u pavilonu afrických zvířat prezentovat Středisko volného času Ostrava-Zábřeh. Od 10:00 do 16:00 si budou moci malí i velcí návštěvníci vyzkoušet výrobu velikonočních ozdob a plnit další úkoly.

autor: tif
Spustit audio