Dvojice mladistvých pobodala tři děti, policie oba zadržela

28. listopad 2010
Zprávy , Zprávy

Tři chlapci ve věku devět, 13 a 14 let byli v sobotu v podvečer pobodáni v Ostravě-Zábřehu. Nejmladší dítě bylo zraněno těžce a bojovalo o život, další dvě utrpěly středně těžká zranění. Na děti zaútočila dvojice mladíků, oba policie zadržela.

Mladiství podle policie zaútočili na děti na různých místech v městské části Zábřeh v době od 17:30 do 18:00. Jedno napadení se mělo odehrát v ulici Svazácká a další dvě v ulici Patrice Lumumby. Čtrnáctiletý chlapec utrpěl bodné poranění v oblasti zad a horní končetiny, o rok mladší hoch byl poraněn v oblasti hrudníku. Oba skončili v péči lékařů Městské nemocnice Ostrava.

Nejtěžší poranění utrpěl nejmladší z hochů, kterého záchranná služba převezla do ostravské fakultní nemocnice. „Lékař u něj zjistil vícečetná bodná zranění, a to v oblasti krku, horní končetiny, břicha a pánve. Malý pacient musel být uveden do umělého spánku, zaintubován a připojen k umělé plicní ventilaci,“ upřesnil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

V současnosti je už chlapec mimo ohrožení života. „Chlapec je hospitalizován na oddělení pediatrické resuscitační intenzivní péče. Utrpěl závažná poranění, ale je mimo ohrožení života. Podrobnější informace vzhledem k věku pacienta nemohu poskytovat,“ dodal mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

Policie útok šetří jako pokus o vraždu

Dvojici mladistvých útočníků zadrželi krátce po činu ostravští policisté společně se strážníky Městské policie. Případ pak, vzhledem k jeho závažnosti, převzali krajští kriminalisté.

„Na základě zjištěných skutečností zahájili úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu. Kriminalisté na věci intenzivně pracují, vyslýchají svědky. I nadále pátrají po předmětu útoku,“ řekla mluvčí krajské policie Darina Majková s tím, že kriminalisté nyní vyslýchají i podezřelé.

K zadrženým mladíkům, ani obětem útoku se policie vzhledem k jejich nízkému věku nechce blíže vyjadřovat.

autoři: tif , Michal Kliment
Spustit audio