Fakultní nemocnice Ostrava má zrekonstruovaný vstup k poliklinice

Prostor před budovou polikliniky má novou podobu

Fakultní nemocnice Ostrava dokončila první etapu rekonstrukce prostoru před poliklinikou a přilehlým areálem nemocnice. Úprava území vyšla na devět milionů korun a měla by především zvýšit bezpečnost chodců, řekla mluvčí zdravotnického zařízení Naďa Chattová.

"Po obou stranách vzniklo šest nových parkovacích míst pro lidi se zdravotním postižením. Stejný počet mají vyhrazeny i sanitky. Parkovací stání jsou označená nejen dopravními značkami, ale i piktogramy z barevné mramorové dlažby," uvedl náměstek pro techniku a provoz Robert Květoň.

Fakultní nemocnice Ostrava získala nového robota pro rehabilitaci chůze

Robotický systém pro rehabilitaci chůze

Nejmodernější typ přístroje má teprve jako druhé zařízení v zemi, po ústecké Masarykově nemocnici. Pacientům, kteří z různých důvodů ochrnuli, robot pomáhá znovu se postavit na nohy.

Snazší přístup k poliklinice budou mít i chodci. Ve směru od tramvají u Domova sester pro ně vznikl nový chodník, který kopíruje trasu vyšlapanou lidmi v trávníku.

V místě přibyla i klidová zóna s 20 lavičkami, pěti stojany na kola, novým osvětlením a malým hřištěm pro děti.

Po dokončení první etapy se připravuje projektová dokumentace k rekonstrukci dalších částí prostoru. Upravit by se tak v budoucnu mělo i území ve směru ke Krevnímu centru i Domovu sester.

Spustit audio
zdroj: ČTK

Související