Farníci z Ostravy jedou pro ostatky Jana Nepomuckého

12. duben 2016
Zprávy , Zprávy

Třicítka farníků z Ostravy-Staré Bělé dnes míří do Prahy pro ostatky sv. Jana Nepomuckého. Ve speciální prosklené schránce je převezmou přímo v arcibiskupském paláci. Pro obyvatele této části Ostravy je to mimořádná událost. Po tomto mučedníkovi katolické církve je totiž pojmenován jejich kostel.

Pro paní Miroslavu Skácelovou je cesta do Prahy opravdu unikátním životním zážitkem. „A určitě to bude obrovská událost i pro Starou Bělou – myslím, že největší od postavení kostela, protože ty ostatky tady nejsou,“ těší se paní Skácelová.

„Budeme i na místech, kde byl svatý Jan hozen do Vltavy,“ dodává manžel paní Skácelové.

„V kostele máme jen obraz svatého Jana Nepomuckého a to je tady ten oltářní obraz,“ ukazuje farář Bohuslav Novák. Potvrzuje, že by ostatky chtěli v budoucnu umístit do nového kamenného obětního stolu.

Bezpečnost při převozu ostatků svatého Jana Nepomuckého nebude zajišťovat žádná bezpečnostní agentura nebo bodyguardi. Farář Bohuslav Novák spoléhá na statnost starobělských farníků.

„Myslím, že těch třicet farníků mě ochrání a i ten svatý Jan, ta jeho přímluva už nás bude provázet,“ uzavírá s úsměvem farář.

autor: ada
Spustit audio