Festival Colours of Ostrava se představí i v zimní podobě

17. leden 2007
Zprávy , Zprávy

Festival Colours of Ostrava, který každoročně přitáhne v červenci do Ostravy tisíce fanoušků, má od letošního roku svou zimní obdobu. Ve dnech 27. až 28. ledna opanuje Dům kultury Města Ostravy a nabídne zajímavý program, který je částečně připomínkou loňského ročníku a částečně i ochutnávkou pro letošní rok.

Nápad pořádat zimní Colours of Ostrava se zrodil v září loňského roku. "Spousta lidí mi psala, že jim Colours chybí. První iniciativa přišla z Domu kultury města Ostravy, tak jsme se rozhodli udělat první ročník, kde si vyzkoušíme, jestli lidi bude Colours of Ostrava zajímat i v zimě," říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Zlata Holušová

Hlavní hvězdou zimního festivalu je srbský Boban i Marko Marković Orkestar. "Program je velice pestrý. Na své si přijdou milovníci taneční hudby s Dubiozou Kolektivem i milovníci divadelní dechovky v podání francouzských Sergent Pepere nebo také ti, co zbožňují spíš akustickou hudbu, určitě vezmou za vděk ať už Trabandem nebo Terne Čhave nebo irskými The Hogs ve speciálním programu s Václavem Koubkem," dodává ředitelka festivalu.

Zimní obdoba letního festivalu nabídne kromě horkého počasí a stanového městečka téměř vše, nač jsou jeho návštěvníci zvyklí, tedy i stánky, workshopy a filmové projekce. K volbě prostoru Domu kultury města Ostravy, kde se festival uskuteční, pak jeho dramaturg Miroslav Sehnal podotkl: "Z hlediska toho mamutího festivalu by se v Ostravě nenašel jiný prostor, který by byl vhodnější."

Spustit audio