Festival dobročinnosti Advent plný křídlení nabídne Patrika Kee

25. listopad 2019 12:39

Festival dobročinnosti Advent plný křídlení nabídne 28. listopadu v Ostravě vystoupení hudebníka Patrika Kee čí klavíristy Denise Szalbota. Akci doprovodí prezentace desítek neziskových organizací.

Nabídnou jarmark s prodejem vánočních dárků i občerstvení, ale také zážitkovými a kreativními dílnami. Program nabídne i vystoupení klientů neziskovek, řekla za pořadatele akce Kateřina Klimešová.

„Cílem projektu je zapojit během adventního období do spolupráce ve prospěch místních neziskových organizací širokou veřejnost, společensky všímavé organizace i známé osobnosti. Akce již počtrnácté probouzí dárcovství, zapojuje dobrovolníky, hledá rovnováhu v místní komunitě i příležitosti k propojování zdánlivě odlišných světů zisku a neziskového prostoru,“ uvedla.

Festivalu se podle ní pravidelně aktivně účastní pět desítek místních neziskovek, desítky partnerských organizací a zavítá na něj na 3000 návštěvníků. „Je úctyhodné, kolik lidí přichází, aby vyjádřilo podporu těm, kteří o ni v okolí z mnoha individuálních ale také společných důvodů žádají,“ vysvětlila autorka a koordinátorka projektu Lucie Houthoofdtová.

Festival zahájí v Multifunkční aule Gong v 17:00 rozsvícení prvního vánočního stromu v Ostravě. Součástí bude kulturní a společenský program na vnitřním pódiu od 17:30. Atmosféru festivalu podpoří vystoupení improvizátora Patrika Kee i vystoupení šestnáctiletého autistického klavíristy Denise Szalbota označovaného za mimořádný hudební multitalent.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související