Hasiči mají kvůli bouřkám na kontě další dvě desítky zásahů

16. srpen 2011

Přes dvacet výjezdů k čerpání vody ze sklepů domů a chat kvůli nočním přívalovým dešťům mají na kontě hasiči v Moravskoslezském kraji. K žádnému zranění ani k větším škodám od pondělního večera do dnešního rána podle hasičů nedošlo.

Hasiči také zasahovali třikrát u spadlých stromů, a to dvakrát v Ostravě a jednou v Českém Těšíně. V ranní rubrice ČRo Ostrava Záchranáři v akci to řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„Například jednotka ze stanice v Ostravě-Přívoze odstraňovala statný jasan z osobního automobilu. Aby jej hasiči při případném postupném odřezávání ještě více nepoškodili, použili vyprošťovací speciál, který strom odstranil najednou - celý,“ popsal Kůdela.

Sedmkrát zasahovali hasiči na Ostravsku a Novojičínsku, čtyřikrát pak na Frýdecko-Místecku. Další dva zásahy měli karvinští hasiči a jeden v okrese Opava. Hasiči také monitorovali stoupající hladiny některých řek v regionu.

Mnohem více práce ale měli hasiči na Přerovsku, kde kvůli bouřkám vyjížděli rovněž k popadaným stromům a zatopeným sklepům. V Přerově voda zaplavila dva železniční podjezdy. Bouřka se přehnala i nad Všechovicemi, kde řádila naposledy v sobotu, vážnější škody tentokrát nezpůsobila.

autoři: ČRo Ostrava , tif
Spustit audio

Více z pořadu