Záchranáři v akci

24. duben 2013

Všednodenní rubrika o práci záchranných a bezpečnostních složek v Moravskoslezském kraji. Byla součástí Dobrého rána s ČRo Ostrava.

V pravidelném živě vysílaném telefonátu se postupně střídali velitelé jednotlivých městských policií, prostor měli také hasiči a zdravotníci. V zimní sezóně jsme zpovídali rovněž beskydskou a jesenickou Horskou službu.

Záchranáři v akci měli kromě informační role také roli preventivní. Respondenti na konkrétních případech, které se staly a které popisovali, také vysvětlovali, jak jim předcházet či jak se v dané situaci chovat.

Připravovaly: Ivana Šuláková, Silvie Mikulcová
Uváděli: moderátoři


Historie pořadu:
Záchranáři v akci vstoupili do vysílání Českého rozhlasu Ostrava poprvé 2. ledna 2007. Prvním hostem této rubriky Dobrého rána s ČRo Ostrava byl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Mimochodem – když už jsme u hasičů, ti získali (alespoň na čas) svůj pravidelný prostor v pátečním vydání. Rubriku s maličko pozměněným názvem na Hasiči v akci připravoval a také uváděl Martin Knitl. Tyto díly byly předtáčené.

Vysílání rubriky Záchranáři v akci bylo ukončeno v souvislosti se změnami, kterými Dobré ráno s ČRo Ostrava prošlo na přelomu února a března 2012.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.