Hasiči v Českém Těšíně po požáru stále rozebírají střechy škol

3. srpen 2024 10:07

Moravskoslezští hasiči stále rozebírají střechy školních budov v Českém Těšíně na Karvinsku, které zachvátil požár. Na místě mají k dispozici i dva jeřáby. I nadále se snaží dohledat případná skrytá ohniska požáru, pomáhá jim také dron s termovizí.

Čtěte také

„Likvidace požáru zatím není nahlášená,“ řekla Langerová. Už v pátek avizovala, že hasiči budou na místě pracovat i v sobotu.

V Českém Těšíně zasahují od středy, kdy nejprve začala hořet střecha Obchodní akademie v ulici Sokola-Tůmy. Hasiči kvůli tomu vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. V noci na čtvrtek se sice podařilo snížit stupeň požárního poplachu na druhý, ale oheň se přes složitou střešní konstrukci rozšířil i na základní školu. Ve čtvrtek odpoledne se podařilo požár lokalizovat. Postupně se snižoval počet hasičů i stupeň požárního poplachu.

Langerová dodala, že příčina požáru se stále zjišťuje, škoda zatím nebyla vyčíslená. Kraj, který je zřizovatelem Obchodní akademie, očekává škody v desítkách milionů korun. Studenti základní školy i Obchodní akademie se kvůli požáru budou muset po prázdninách učit v náhradních prostorách.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související