Hasiči zachraňovali z hluboké studny tříleté dítě

22. září 2009
Zprávy , Zprávy

Krajští hasiči se v Chotěbuzi na Karvinsku v pondělí večer postarali o záchranu tříletého děvčátka ze zhruba dvacet metrů hluboké studny. Dítě do ní spadlo kolem 18. hodiny při sbírání švestek na zahradě. Z úzkého prostoru museli pomáhat i jejímu otci, který za dívkou do studny slezl.

Za nehodu zřejmě mohly staré desky dřevěného víka na skruži studny, které zřejmě neudržely váhu děvčátka. "Dítě naštěstí nespadlo až do ledové vody, ale zachytilo se na části trubky čerpadla zhruba v hloubce 15 metrů. Za ní se ihned vydal po trubce otec, který jí držel a utěšoval až do příjezdu hasičů," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Dítě bylo po vytažení ze studny při vědomí, avšak zraněné a podchlazené, v ohrožení života. "Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil možné vnitřní poranění v oblasti břicha, nevyloučil ani možnost poranění hrudníku," dodal mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Tělesná teplota dívky byla jen 35 °C a záchranáři proto museli přistoupit k aktivnímu zahřívání malé pacientky. Pak bylo dítě uvedeno do umělého spánku a po speciálním podání potřebných léků transportováno do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

autor: tif
Spustit audio