Havířov bude pořádat speciální závody ve skateboardu

23. červenec 2019 10:00

Město Havířov se zařadilo mezi pořadatele vrcholných soutěží ve skateboardu. Důvodem je dlouho očekávané otevření moderního sportoviště, které je určené nejen pro milovníky prken na kolečkách. Už příští měsíc se tam bude pořádat první pohárový závod.

Nový skatepark, lezecká stěna, venkovní posilovna, to je začátek budování sítě podobných zákoutí. Radnice už hledá vhodné pozemky a také co na nich bude.

„Jakmile budeme mít řekněme tento passport tělocvičen, sportovišť a venkovních areálů hotový, tak budeme dále připravovat, jak koncepčně tyto lokality rozvíjet,“ dodává primátor Josef Bělica (ANO).

Díky modernímu skateparku už nebude nutné vozit prkna do Ostravy, potvrdil za místní skateklub Petr Vašut. Nejvyšší soutěží v tomto sportu u nás je Český skateboardový pohár a letos už, jak říká, doslova přes ulici.

„Letos jsou pouze čtyři zastávky v republice a jedna z nich bude 10. srpna právě v Havířově. Je to poprvé, co se v Havířově pojede nějaký závod a je to paradox, protože z Havířova jsou jedni z nejlepších skejťáků v republice,“ říká Vašut.

Vybudování sportoviště na Lázeňské ulici vyšlo na více než 30 milionů korun a mohou ho navštívit i senioři. Mimo dráhy koloběžek a skateboardů si v klidu zacvičí.

 

autor: mrk
Spustit audio

Související