Havířovem zmítá spor mezi taxikáři a magistrátem

23. leden 2010
Zprávy , Zprávy

Havířovští taxikáři se bouří. Radnice jim totiž zrušila několik stanovišť ve městě. Chtěla, ať si je od letošního roku začnou platit. Taxikáři to ale neudělali, protože si mysleli, že opatření se týká pouze nových míst.

Místní taxikáři jsou na magistrát patřičně rozzlobení. Svou "štafli" už nemají a viní z toho radnici. "Cítíme to jako podraz. Magistrát čtyřiceti lidem prakticky zabránil podnikání. Nemáme kde stát a parkovat," říká jeden z nich.

Jenže Jana Pondělíčková, mluvčí havířovského magistrátu, oponuje. O tom, že za stanoviště budou platit, všichni věděli předem a mohli se přihlásit do internetové aukce.

"Všude jsme inzerovali - jak na internetových stránkách, tak na úřední desce, v médiích - o tom, že rušíme všechna stávající parkovací místa určená pro taxi a že tato místa nabízíme formou elektronické aukce k pronajmutí," upozornila mluvčí.

Taxikář Jan Šebek tvrdí, že situace ve městě se přiostřuje a v terénu prý není nouze o dramatické situace. "Přijelo auto, zablokovalo štaci, stálo tam jiné. Vyhodili mu z auta peněženku a řekli, že jestli tady bude stát, že bude špatně. Je to napětí s velkým ,N'," říká taxikář.

Radnice je připravena s protestujícími taxikáři dál jednat, ale trvá na tom, že za svá stanoviště musí platit, a to minimálně 20.000 korun ročně.

autor: ada
Spustit audio