Hudební festival Colours of Ostrava má kompletní program, vystoupí 130 kapel

19. duben 2019

Během čtyř červencových dnů nabídne návštěvníkům 130 kapel z 37 zemí světa. Už tradičně ho bude doprovázet také mezinárodní diskusní fórum Meltingpot.

Hlavní hvězdou letošního festivalu je podle ředitelky Zlaty Holušové legendární anglická kapela The Cure. Lidé se mohou těšit také na zpěvačku Florence Welch.

„Její koncerty jsou označovány za jedny z nejlepších na světě. Lidé se mohou těšit také na úplně nové hvězdy, jako je třeba Rosalía, která ohromuje v taneční hudbě stejně jako ve world music,“ dodává Holušová.

Nabídka českých hudebníků zahrnuje mimo jiné kapelu Kryštof, Bena Cristovaa, Buty, Dana Bártu & Illustratosphere, Davida Stypku & Bandjeez, Mirai, Nylon Jail, Pokáče, Prago Union, Muchu nebo Ventolin.

Divadlo na Colours

Vystoupení herečky a bavičky Simony Babčákové a její One human show či představení Proton!!! souboru Vosto5 nabídne letos divadelní scéna festivalu Colours of Ostrava. Festival představí pět divadelních souborů. Všechna představení se uskuteční v sále Multifunkční auly Gong.

„Inscenace Proton nabídne i několik mimořádných hostů z řad hudebních osobností spojených s Ostravou. Nemohu zatím nic prozradit, ale je možné, že se diváci setkají třeba s Marií Rottrovou,“ řekl dramaturg festivalové divadelní scény Jiří Moravčík.

Roste zájem o Meltingpot

Diskusní fórum Meltingpot, které hudební festival doprovází, nabídne osm tematických diskusních panelů. Na fóru se bude mluvit třeba o globálních problémech nebo o propojování vědy s uměním.

Jak upřesnila dramaturgyně Meltingpotu Petra Hníková, zájem lidí o tyto debaty roste. „My si to publikum pomalu vychováváme a máme skalní fanoušky, kteří tvrdí, že kupují vstupenku na Colours hlavně kvůli Meltingpotu,“ poznamenala Hníková.

Celkově 18. ročník Colours of Ostrava nabídne 20 scén a 350 programových bodů. Festival se v areálu ostravských Dolních Vítkovic koná od 17. do 20. července.

Dolní Vítkovice a Colours of Ostrava 2018
autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související