Japonské dny v Ostravě, Hradišťan v Krnově, Hubertův sportovní den... Vyberte si z našich tipů

19. říjen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Večerní prohlídka frýdeckého zámku
Přijďte si v pátek užít večerní prohlídku frýdeckého zámku. Zažijete dobrodružství při svitu svíček a poznáte zajímavý příběh z historie zámku. Prohlídky probíhají od 18 hodin, vždy po 20 minutách až do 23 hodin. Kapacita je omezena, je dobré rezervovat vstupenky online. Podrobnosti o akci najdete na webu Muzea Beskyd.

Hradišťan a Progres 2 v Krnově
Krnovský Kofola Music Club vás v pátek a v sobotu večer zve na koncerty. V pátek v Krnově vystoupí Jiří Pavlica a Hradišťan, v sobotu pak legendární brněnské rockové seskupení Progres 2 – muzikanti oslaví 55 let na československé hudební scéně. Oba koncerty začínají ve 20 hodin.

Skupina Progres 2 pokřtila 11. 11. 2018 v pražské Lucerně své nové album

Promítání dokumentu Horská dráha
Kino Etáž v Ostravě v pátek od 20 hodin promítá film o hraniční poruše osobnosti nazvaný Horská dráha. Dokumentární film Jonáše Motyčky je o lidech, kterým vstoupila do života diagnóza HPO a nebojí se o tom mluvit.
Etáž najdete ve Vítkovicích na Hlubině v budově bývalého skladu MTZ a bývalého kina Cineport – více na webu etaz.cz.

Japonské dny v Ostravě

Dům kultury Akord v Ostravě-Zábřehu hostí osmý ročník festivalu japonské kultury. Program letos na sedmi scénách představí účinkující z Japonska, Německa, Španělska, Velké Británie, Slovenska i Česka. Těšit se můžete na workshopy, zábavu i spoustu jídla. Veškeré informace k dvoudenní akci najdete na webu japonskedny.cz.

Dlabání dýní v Kobeřicích a Bolaticích
Čtyřlístek Kobeřice zve na sobotní Dlabání dýní. Tradiční podzimní akce začíná v Motorkářské chatě v ulici Olšina Dolní ve 13 hodin. V programu je i stezka pro děti, ochutnávka dýňových chuťovek a zábavné tvoření. Dýně lze koupit na místě.
Dlabat dýně se v sobotu budou i v Zahrádkářském domě v Bolaticích. Akci pro děti a jejich rodiče pořádá Český svaz zahrádkářů Bolatice od 14 hodin.

Hubertův sportovní den v Hlučíně
Dětský ranč Hlučín zve na Hubertův sportovní den. Program se spoustou zábavy je připraven na sobotu a začíná v 10 hodin. Těšit se můžete na jízdu zručnosti, skoky na koních, hobby horsing, taky mini zoo a rekondiční jízdy na koních.

NIKA a kapela v Bohumíně
Do Bohumína vás pozveme na koncert Niky a kapely. Písničkářka a skladatelka, absolventka Janáčkovy konzervatoře, vystoupí v neděli v 17 hodin v Hotelu Pod Zeleným dubem na náměstí Svobody. Za album Flesh & Soul získala Veronika Boráková moravskoslezskou uměleckou Cenu Jantar.

Čtěte také

Uprchlá, našel skrýš, stále uniká
Do ostravské galerie Plato v objektu bývalých městských jatek zajděte na výstavu s názvem Uprchlá, našel skrýš, stále uniká, s podtitulem „zvířecí zpravodajství“. Opustíte lidskou optiku a výstavu nahlídnete s pomocí zvířecích průvodců perspektivou zvířat. A vstup je povolen i s domácími mazlíčky, exponáty si navíc můžete ohmatat nebo se k nim přitulit. Plato je přístupné od 10 do 18 hodin.

Můj miniaturní svět
Dům kultury města Orlové hostí v Nové galerii výstavu Můj miniaturní svět. Připravila ji Dagmar Straková, kostýmní výtvarnice, scénografka, lektorka kurzů dramatické výchovy a kurzů šití a návrhářství textilních hraček. Na výstavě uvidíte sbírku starožitných miniaturních hraček aranžovaných v historických interiérech malých pokojíčků. Přístupná je do 27. října.

Sběratelka Dagmar Straková

Salon neprofesionálních umělců
Městské muzeum v Krnově pořádá výstavu nazvanou Salon neprofesionálních umělců. Prezentuje autory z řad široké veřejnosti z Krnovska. Letos konkrétně 21 amatérských výtvarníků, kteří představují své obrazy, fotografie, šperky či výrobky z paličkované krajky.

Spustit audio

Související