K smrti dobrý festival, výlov Bezruče, výstava domácích zvířat... Vyberte si z našich tipů

3. listopad 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

K smrti dobrý festival. To je cyklus přednášek, besed i prožitkových workshopů, věnovaných smrti a její přítomnosti v našich životech. Akci, která začíná v ostravském Kulturním domě Akord v 15 hodin a potrvá až do neděle, moderuje herec Jaroslav Dušek.

V Jistebníku začíná třídenní výlov největšího chovného rybníka Moravskoslezského kraje – 75hektarového rybníku Bezruč. Na místě budou k dostání i čerstvé ryby, a to přímo na hrázi rybníka, a to od 8 do 15 hodin.

Výlov největšího jistebnického rybníku

Podzimní vítr. To je další ročník setkání ctitelů díla malíře Zdeňka Buriana, který od pátku láká do Štramberka. Až do neděle vás čekají křty knih, přednášky, sběratelská burza i vycházka k jeskyni Šipka.

V Kravařích můžete zažít Strašidelné prohlídky zámku. V pátek i v sobotu ožijí přízraky z dávné minulosti, včetně hraběnky Fontaine, a to vždy od 17 do 21 hodin.

A milovníky divadla potěší Ochotnické Divadlo Bodlák z Bernartic, které přijede zahrát do Jeseníku nad Odrou hudební komedii Dobře ušitý frak. V Kulturním domě vystoupí v pátek od sedmi večer.

Alpicross 2022. To je tradiční přespolní běh, na který zve Horolezecký oddíl Nový Jičín. Délka trati je 6,5 kilometru a běží se po zpevněných i nezpevněných cestách – lesním terénem, loukou, se závěrečným stoupáním na Svinci. Start běhu je v sobotu v 9:30 od SKI areálu Svinec v Novém Jičíně.

Čtěte také

Okresní výstava králíků, holubů a drůbeže láká do Studénky. Podzimní výstava domácích zvířat potěší jak chovatele, tak rodiny s dětmi během víkendu v Chovatelském středisku poblíž vlakového nádraží ve Studénce. V sobotu jste tam zváni od 8 do 16 hodin, v neděli do 14 hodin.

Ledová putování – Antarktidou a Himálajem. Tak se jmenuje cestopisná beseda, na kterou zve polárník Martin Mikyska. Setkání milovníků hor začne v sobotu v 18 hodin v prostorách turistické chaty na Prašivé.

Zažít ale můžete také Noc duchů a strašidel aneb Halloween na zámku Raduň. V potemnělém raduňském sídle ožijí příběhy dávné minulosti v sobotu v čase mezi 15. a 23. hodinou.

A pokud patříte mezi příznivce kapely J.A.R., nenechte si ujít její koncert v ostravském klubu Barrák, kde vystoupí v sobotu od devíti večer.

J.A.R.
Spustit audio

Související